Nadat Rockin’ Ramon met zijn bekende ’41 Willy’s gasser (genaamd Wild at Heart) dramatisch over de kop ging en het er zelf wonder boven wonder vrijwel geheel heelhuids vanaf bracht, bleef er van de auto weinig over. Alleen de blowermotor bleef, net als de coureur, ongedeerd en werd onder een deken weg gezet terwijl Ramon zijn Wild’r at Heart funny car bouwde.

Enkele jaren later werd het hoog tijd dat de blowermotor weer ging doen waar hij goed in is. Het eerste plan was een nieuwe dragracer te bouwen van een oude 1970 Plymouth Barracuda, maar uiteindelijk bleek het een stuk interessanter om een bestaande dragracer te kopen en daar de blowermotor in te installeren.


Na een korte zoekperiode werd een oranje ’70 Plymouth Cuda gevonden, die waarschijnlijk al eind jaren ’70 of begin jaren ’80 in de Verenigde Staten is omgebouwd tot dragracer. Via diverse Scandinavische omzwervingen is de Cuda uiteindelijk naar Nederland gehaald.

De in de auto aanwezige motor werd na aankomst vervangen door de blowermotor van de Wild at Heart Willy’s en de van origine effen oranje Cuda werd voorzien van schitterend spuitwerk. De auto is dus niet geheel opnieuw gebouwd, maar wel vernieuwd om aan de hedendaagse eisen te voldoen. En: de Cuda kreeg een naam!


Aangezien de bestuurder van de Cuda vrouwelijk is, lag het enigszins voor de hand dat ook de auto een meisjesnaam zou krijgen. Als liefhebbers van muziek uit de jaren ’70 duurde het dan ook niet lang voordat de naam SuzyQ werd bedacht, één van de eerste grote hits van de band Creedence Clearwater Revival.

In eerste instantie werd aangenomen dat het bekende nummer van Creedence Clearwater Revival het originele nummer was. Dankzij muziekliefhebbers werd al snel duidelijk dat Dale Hawkins de oorspronkelijke performance van Susie Q in 1957 voor zijn rekening heeft genomen. Ere wie ere toekomt, aan hem heeft deze Cuda haar naam te danken!


’41 Willy’s gasser, met de kenmerkende heartbeat die al van verre te herkennen was.


Een vorige eigenaar reed in Zweden met de oranje Cuda op straat en maakte hier zelfs een filmpje van. De Cuda was trouwens niet voorzien van een Hemi. Dit stond wel op de planning, maar zover is het nooit gekomen.


Uiteraard mag het nummer Susie Q zelf niet ontbreken, zoals oorspronkelijk gezongen door Dale Hawkins.